Astra Asigurari, companie lider de piata pe segmentul asigurarilor generale dupa primul trimestru al anului, a relansat un produs de asigurare de viata al carui tarif minim porneste de la 50 de lei pe luna.


„Garant Individual” este un pachet de asigurare relansat intr-o varianta adaptata noilor conditii economice de piata, astfel ca valoarea unei prime minime lunare este de 50 lei, se precizeaza in comunicatul asiguratorului. Prima de asigurare poate fi platita periodic, in functie de optiunea clientului: anual, semestrial, trimestrial, lunar sau o singura data, la incheierea contractului. Cu cat frecventa platilor este mai mica, cu atat clientul beneficiaza de o reducere de prima mai mare.

,,Am adaptat polita de aisgurare a vietii la profilul consumatorului de asigurari din Romania anului 2010 si la conditiile economico-financiare actuale, realizand un up-date al acestui produs pe care compania noastra il avea deja in portofoliu’’, a declarat Radu Mustatea (foto), presedinte directorat in cadrul Astra Asigurari.

Produsul se adreseaza unui target tinta cu varste cuprinse intre 16 si 75 ani si ofera protectie familiei asiguratului in caz de deces din orice cauza. Durata contractului poate fi cuprinsa intre 1 si 59 ani. Majoritatea companiilor de asigurari ofera acoperire pentru maxim 30-35 ani.

In actuala varianta a politei de asigurare a vietii clientul poate opta pentru modificari oricand pe parcursul derularii contractului: modificarea sumei asigurate, a primei de asigurare, a frecventei de plata, cat si pentru modificare a duratei contractului.

Apoi, clientul poate rascumpara contractul, total sau partial, dupa 3 ani de valabilitate continua a acestuia, ceea ce inseamna ca acesta poate recupera o parte din primele platite in timp companiei de asigurari. De asemenea, asiguratorul lasa la alegerea clientului posibilitatea inlocuirii unui produs de asigurare cu altul, prezervand valoarea de rascumparare.

Beneficiarii persoane fizice ai contractului de asigurare pot incasa indemnizatia sub forma de plati periodice, frecventa platilor fiind stabilita tot de catre beneficiar, se mai precizeaza in comunicat.

Polita poate fi cesionata in favoarea bancii, oricand pe parcursul derularii contractului. Beneficiari pot fi si societatile de leasing. Contractul este valabil peste tot in lume, neavand limita teritoriala.

Exista posibilitatea extinderii unor beneficii asupra familiei (sot/sotie/copii) in cazuri de: spitalizare, interventii chirurgicale, fracturi si arsuri.

Produsul se poate adapta optiunilor de asigurare ale clientilor prin atasarea unor clauze suplimentare, cum ar fi: deces din accident, invaliditate permanenta din accident, deces sau invaliditate din accident, afectiuni grave, spitalizare din accident, spitalizare din orice cauza, interventii chirurgicale din accident, interventii chirurgicale din orice cauza, fracturi si arsuri din accident, invaliditate permanenta si totala din orice cauza, invaliditate permanenta si totala ca urmare a unui accident, scutire de la plata primelor (in conditii specifice).

Astra Asigurari, companie cu capital majoritar romanesc, a inregistrat la finele primului trimestru un profit contabil net in suma de 4, 85 milioane de lei si o crestere de 65% fata de trimestrul I 2009. Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de asigurator la 31.03.2010 se cifreaza la valoarea de 329,821 milioane de lei, din care 327,089 milioane de lei reprezinta volumul PBS la asigurari generale.

Afacerile cu asigurari de viata ale asiguratorului au crescut in primul trimestru al lui 2010 cu 88 % fata de 31.03.2009, primele brute subscrise fiind in suma de 2,7 milioane de lei. Importante cresteri au fost inregistrate la produsele Garant, cu prime brute subscrise de 1,6 milioane de lei (crestere de 53%), si Economica, cu prime brute subscrise de 350.431 de lei, in crestere cu 392% fata de perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Radu Mustatea, cercetat sub control judiciar