Alpha Bank Romania a lansat un depozit la termen de patru saptamani, disponibil in lei, euro sau dolari, pentru care castigurile din dobanzi nu vor fi afectate de implementarea impozitarii acestora.
Noul depozit la termen, Alpha Tax Protect, se adreseaza persoanelor fizice, iar castigurile din dobanzi ale clientilor la momentul constituirii plasamentului nu vor fi diminuate de impozit.

Astfel, banca isi va asuma dobanda neta inca de la inceputul perioadei de economisire.

Suma minima pentru constituirea depozitului este de 50 lei, 15 euro sau 25 de dolari. Economiile in lei sunt bonificate cu o dobanda de 7,75% pe an, cele in euro cu 3,75%, iar cele in dolari cu 3,25%.

Potrivit bancii, clientii nu platesc niciun comision de retragere de numerar la maturitate si nici in urmatoarele trei zile lucratoare dupa data maturitatii depozitului.

Profitul inainte de taxe al Apha Bank in Romania a scazut in primul trimestru al acestui an cu 61,7%, la 8,1 milioane euro, in vreme ce nivelul creditelor a crescut cu 3,2%, la 4,233 miliarde euro, iar cel al depozitelor a urcat cu 15,4%, pana la 1,587 miliarde euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri