Banca Comerciala Romana a acordat finantari de peste 1,2 miliarde euro unui numar de peste 3.200 de Administratii Publice Locale din Romania.

„Cota de piata a BCR pe segmentul finantarii Administratiilor Publice Locale (APL) a crescut in conditiile in care am cautat pentru clientii nostri solutii de depasire a perioadei dificile si continuare a investitiilor in dezvoltarea locala. Daca la finele anului 2009 aveam o cota de piata de 70,4%, la sfarsitul lunii aprilie aceasta a crescut la 72,6%", a declarat Constantin Cojocaru (foto), director Municipalitati Mari in cadrul BCR.

In 2009 BCR a acordat finantari catre APL de peste 180 milioane euro si avea o cota de 77,5% pe zona de licitatii organizate de APL castigate.

Dupa destinatia fondurilor acordate de catre BCR, investitiile la nivel national au mers in proportie de 49% catre lucrari de infrastructura rutiera, 20% catre lucrari de apa/canal, 8% catre lucrari de reabilitare a cladirilor, 6% catre educatie, iar 17% catre spitale, reabilitari energie termica, mediu sau iluminat public.