In fiecare an se fura sau sunt pierdute intre 20.000 si 30.000 de carduri, in conditiile in care in Romania exista 12 milioane de carduri bancare, din care aproximativ 1,5 milioane sunt carduri de credit. Clientii carora li se fura sau isi pierd cardul pot apela Linia de Urgenta pentru Carduri la numarul 021.CARDURI (021.2273874).
Posesorii de carduri care si-au pierdut sau li s-a furat un card bancar pot apela Linia de Urgenta pentru Carduri (LUC) la numarul 021.CARDURI (021.2273874) pentru a raporta evenimentul. Linia de Urgenta pentru Carduri are la baza un serviciu care redirectioneaza apelul automat sau prin intermediul unui operator la institutia de credit ce a emist cardul bancar.

In Romania, in fiecare an se fura sau sunt pierdute intre 20.000 si 30.000 de carduri, cele mai multe in perioada sarbatorilor cand gradul de utilizare a cardurilor creste, a explicat Adrian Apolzan, presedintele Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO).

Desi Linia de Urgenta pentru Carduri este disponibila in prezent doar pentru clientii a cinci banci (BCR, BRD, Banca Transilvania, Bancpost si CEC Bank), aceste institutii detin o cota de peste 60% pe piata de carduri din Romania. In urmatoarea perioada serviciul o sa devina disponibil si pentru clientii ING Bank Romania.

021.CARDURI este numarul de telefon ce poate fi apelat din tara sau din strainatate, de pe linii telefonice fixe sau mobile, 24 ore din 24, 7 zile din 7. Aproximativ 700 de clienti ai bancilor au apelat in fiecare luna Linia de Urgenta pentru Carduri pentru a raporta furtul sau pierderea cardului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri