Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,2311 lei/euro, in crestere cu mai putin de un ban (0,18%) fata de nivelul de miercuri, in conditiile in care leul a castigat teren in prima parte a zilei pe piata interbancara, dupa care s-a depreciat usor.
Miercuri, banca centrala afisase un curs de referinta de 4,2234 lei/euro.

Leul s-a tranzactionat in depreciere usoara in primele tranzactii de joi, de la 4,2242 in deschidere spre 4,2286 - nivel tranzactionat pe volume mai mari, si apoi s-a apreciat brusc la 4,2206 lei/euro. Ulterior, insa, leul s-a depreciat usor pana spre 4,2328 lei/euro.

Monedele din regiune au avut o evolutie asemanatoare fata de euro, zlotul s-a apreciat initial de la 4,0636 zloti/euro in deschidere si a trecut printr-un maxim al zilei de 4,0579 zloti/euro, pentru a scadea ulterior la 4,0972 zloti/euro la mijlocul zilei, potrivit NewsIn.

La randul ei, moneda ungara a urmat o traiectorie asemanatoare cu a zlotului, deschizand la 279,83 forinti/euro, atingand un maxim la 279,67 forinti/euro si depreciindu-se ulterior catre 282,9 forinti/euro, la mijlocul zilei.

Fata de moneda americana, cursul de referinta afisat de BNR a crescut cu 0,20% la 3,4437 lei/dolar, cu mai putin de un ban fata de nivelul de miercuri, de 3,4369 lei/dolar.

Pe piata internationala, evolutia monedei americane fata de cea europeana a fost inversa celei inregistrate de monedele emergente din regiune. Astfel, dolarul s-a apreciat initial de la 1,2311 la 1,2265 dolari/euro, dupa care s-a depreciat usor pana in jurul a 1,2290 dolari/euro.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt si-au revenit fata de scaderile de miercuri si ultimele sase zile, insa s-au situat sub rata dobanzii de politica monetara, de 6,25% pe an. Astfel, in prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,69%, in crestere fata de 1,85% miercuri, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat la 6,19, fata de 2,35% miercuri, in conditiile in care joi este prima zi din noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii lunare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri