“Am considerat ca experienta pe care o pot castiga la leasing este cea mai buna alegere in acest moment. Preluarea noilor responsabilitati in grupul UniCredit vine ca o completare fireasca a experientelor profesionale de pana acum, cresterea cooperarii intre banca si leasing fiind un deziderat important al grupului”, a declarat Antoaneta Curteanu (foto).

Ea il inlocuieste la carma celui mai mare jucator din piata de profil pe Andreas Obrist. El a fost promovat, in cadrul grupului UniCredit, intr-o pozitie de coordonare la nivel regional.

Antoaneta Curteanu lucreaza in cadrul UniCredit din 1998, iar in perioada anterioara, 1991-1998, a lucrat in cadrul bancii comerciale “Ion Tiriac”.

Din iunie 2007 pana in prezent, a ocupat functiile de deputy head al diviziei corporate, si director global transaction banking (GTB), anterior (mai 2005 - iunie 2007), fiind vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea corporate si membru al consiliului de administratie in cadrul UniCredit Romania, precum si director general adjunct responsabil de coordonarea activitatii de risk management, in intervalul octombrie 2004 – mai 2005.

Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociatiei “Business Women Network” in Romania si autor al cartii “Factoringul in comertul international”.

UniCredit Leasing a inregistrat la nivelul anului trecut finantari in valoare totala de 289,9 milioane de euro, in scadere de aproape 48% fata de 2008.