Intesa Sanpaolo Bank si-a majorat capitalul social cu 125 milioane lei (30 milioane euro), prin aport exclusiv in numerar al actionarului sau - Grupul Intesa Sanpaolo.
Capitalul social al bancii s-a majorat cu 50%, pana la 376,11 milioane lei. In urma acestei majorari, Intesa Sanpaolo SpA detine 99,50% din actiunile bancii, iar restul de 0,5% din actiuni sunt controlate de Simest SpA.

Aceasta crestere a capitalului social va sustine consolidarea pozitiei si a operatiunilor bancii pe piata locala, sustin reprezentantii institutiei de credit.

„Grupul Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai solide institutii financiare din lume si are un grad de lichiditate ridicat. In acest context economic, faptul ca ne bucuram de sustinerea unui actionar puternic reprezinta pentru noi un avantaj competitiv important si un semnal de incredere pentru toti partenerii nostri”, a declarat Nicola Calabró (foto), directorul general al Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank a inregistrat active totale de 3,353 miliarde lei in primul trimestru din acest an, in crestere cu 6,5% fata de decembrie 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri