Astfel, KD Life Asigurari va trimite tuturor clientilor din portofoliu scrisori de notificare privind posibilitatea de a efectua conversia asigurarii de viata pe care o detin prin compania Eureko Asigurari. Notificarile vor fi trimise in prima saptamana a lunii iulie.

Conversiunea se va face insa doar pe baza optiunii voluntare a clientilor. KD Life Asigurari si Eureko Asigurari au incheiat un acord privind posibilitatea conversiunii produselor de asigurare detinute de cei aproximativ 5.500 de clienti ai KD, cu asigurarea de viata FlexInvest de la Eureko Asigurari. Aceasta optiune presupune incetarea contractului de asigurare cu KD Life Asigurari, fara perceperea vreunei penalizari.

Metoda conversiunii presupune incheierea unei polite de asigurare de viata FlexInvest la Eureko cu conditia ca durata politei, suma asigurata in caz de deces, nivelul primelor de asigurare si modalitatea de plata prevazute in contractul incheiat cu KD Life Asigurari vor ramane valabile si pentru polita de asigurare FlexInvest, tinandu-se cont in acest mod de istoricul contractului de asigurare initial. Conversiunea se va efectua fara proceduri suplimentare de subscriere, se precizeaza in comunicatul Eureko.

Noutatea consta in faptul ca investitia in fondul denominat in lei Garant al produsului Flexinvest dispune de o dobanda anuala garantata. Pentru 2010, Eureko Asigurari S.A. garanteaza o dobanda de 10%.

Clientii care vor opta pentru produsul FlexInvest vor primi informatiile si documentele aferente contractului de asigurare pe care urmeaza sa il semneze.

In cazul in care nu se va opta pentru produsul FlexInvest, KD Life Asigurari va plati valoarea de rascumparare a contractului de asigurare - daca aceasta exista. Contractul va inceta dupa efectuarea platii.

Conversiunea din segmentul asigurarilor urmeaza fuziunii dintre KD Pensii si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (Eureko Pensii). Acest proces a fost demarat in 2009 si face parte din strategia Eureko in Romania de intarire a pozitiei fondului de pensii private obligatorii. Eureko Pensii are in acest moment aproximativ 356.000 de participanti.

Eureko B.V este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ si in alte tari Europene decat tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari – generale, sanatate si protectia veniturilor – si serviciile legate de asigurari de viata si pensii administrate privat. Eureko B.V are afaceri in 12 tari si a inregistrat in 2009 prime brute subscrise de aproximativ 20 miliarde euro. Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.