Aproximativ 30% din clientii celor doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) administrate de ING Asigurari de Viata au sistat plata contributiilor in ultimul an, comparativ cu circa 10-15% in 2008, pe fondul crizei financiare si al scaderii veniturilor, a declarat directorul general al ING, Cornelia Coman.

"Daca ne uitam la intreg portofoliul pensiilor facultative, avem o rata de colectare mai mica decat in 2008. Aproximativ 30% dintre clientii celor doua fonduri de pensii facultative nu au achitat contributiile in ultimul an. Desi anul acesta va fi unul la fel de greu ca 2009, estimam ca vom atrage circa 25.000 de clienti noi pe pilonul III", a explicat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Aurelia Coman (foto), adaugand ca majoritatea clientilor provin din sectorul retail.

ING Asigurari de Viata administreaza fondurile de pensii facultative ING Optim si ING Clasic, care, la finele anului trecut, cele doua fonduri de pensii aveau in total 70.249 de participanti si active nete de 87,23 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si