Analistii SocGen recomanda investitorilor sa cumpere lei, deoarece se asteapta ca moneda romaneasca sa isi revina de la minimul istoric fata de euro, pe fondul linistirii situatiei politice din tara, conform Bloomberg.

Banca franceza recomanda cumpararea de lei, anticipand ca moneda romaneasca se va aprecia in fata euro pana la un curs de 4,2 lei/euro, conform raportului inaintat marti de analistii Gaelle Blanchard si Esther Law la Londra, scrie NewsIn.

Moneda autohtona a atins marti un nou minim istoric, leul fiind cifrat la 4,3905 lei euro inainte de a se aprecia usor cu 0,4% la 4,3504 lei/euro in jurul orei pranzului la Bucuresti, pe piata interbancara. Leul s-a depreciat cu 0,4% si in fata dolarului american, atingand cel mai scazut nivel de la iesirea Romaniei din comunism, comenteaza Bloomberg. Cursul de referinta de marti a fost stabilit de banca nationala la 4,3523 lei per euro si, respectiv, 3,5697 lei per dolar.

"Dupa ce a supravietuit votului de incredere de acum doua saptamani, este improbabil ca guvernul sa cada acum pe fondul aceleiasi probleme a reducerii deficitului", se mentioneaza in raportul grupului SocGen, citat de Bloomberg.

"Asa cum ne asteptam, drumul catre reforma este unul sinuos si probabil ca vremurile ce vor veni vor fi si mai dificile, dar nu exista o alternativa reala la programul FMI", se mai mentioneaza in raport.

Cursul de schimb al leului este "foarte atractiv", conform Societe Generale. Riscurile de a pierde de pe urma tranzactiilor pe leu sunt limitate de probabilitatea ca banca centrala sa intervina pe piata valutara pentru a limita pierderile monedei, conform aceluiasi raport.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si