Rezerva valutara a Romaniei administrata de Banca Nationala s-a redus cu 362 milioane de euro in luna iunie, coborand pana la nivelul de 31,627 miliarde euro.
Rezerva valutara a Romaniei se ridica la finalul lunii mai la 31,989 miliarde euro.

In iunie au fost inregistrate intrari in valoare de 792 milioane euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de banci, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Tot in luna iunie au fost inregistrate iesiri in valoare de 1,154 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de banci si plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,372 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost de 35 miliarde euro la finalul lunii iunie, in scadere fata de luna mai cand se situau la 35,252 miliarde euro.

Plažile scadente in luna iulie 2010 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 876 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Rezerva BNR, minus un miliard de euro in ianuarie. Unde s-au dus banii