Unul dintre trei romani din mediul urban are de rambursat un imprumut si doar 5% dintre locuitorii de la oras intentioneaza sa ia un credit bancar in acest an, arata un studiu publicat de Mediafax.
Conform cercetarii, 34% dintre romanii din mediul urban detin individual o forma de credit. Cele mai raspandite sunt creditele bancare, in timp ce imprumuturile in magazine si cele de tip leasing au o penetrare mai scazuta.

In ceea ce priveste intentiile de contractare a unui credit, 89% dintre romani nu intentioneaza sa se indatoreze in acest an si numai 6% planuiesc sa ia un imprumut, sub forma de credit bancar (5%), leasing (2%) si/sau imprumut in magazin (2%).

Majoritatea celor care intentioneaza sa ia un imprumut spun ca vor opta pentru un credit bancar, cu scadenta de cinci-sase ani si o rata lunara de aproximativ 600 de lei.

Creditele bancare vor fi destinate in principal reamenajarii sau achizitiei unei locuinte, aceste doua scopuri fiind mentionate de 23%, respectiv 15% dintre cei care ar urma sa contracteze credite. Refinantarea, acoperirea cheltuielilor de zi cu zi, cumpararea unei masini si studiile personale sau ale copiilor sunt alte motive pentru care romanii s-ar indatora la banci.

Studiul a fost realizat pentru Mediafax de firma de cercetare 360insights in perioada aprilie - mai 2010, in randul a 800 de persoane din mediul urban, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri