Interzicerea creditelor in valute exotice, cum ar fi francul elvetian sau yenul japonez, prin anumite reglementari nu ar reprezenta o tragedie pentru nimeni, sustine Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank Romania.
De asemenea, Dumitru este de parere ca nici o limitare administrativa a creditului in euro nu ar conduce la o tragedie pentru nimeni.

"Nu ar fi o tragedie pentru nimeni daca s-ar introduce creditele in valute exotice", a declarat Ionut Dumitru, adaugand ca trebuie sa fie stimulata creditarea si economisirea in moneda nationala. Potrivit datelor prezentate de economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, creditele pe termen lung in lei sunt de zece ori mai mari decat economiile, fapt ce arata ca nu exista spatiu pentru crestere.

In acest sens, Dumitru propune stimularea economisirii pe termen lung prin introducerea, spre exemplu, unor avataje fiscale pentru agentii economici care fac si plaseaza banii la scadente mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri