Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei isi va pastra veniturile in moneda nationala si are incredere in leu, chiar daca din declaratia sa de avere rezulta ca structura depozitelor sale personale prezinta o expunere majoritara pe valuta.

Isarescu sustine ca evolutiile pietei valutare au reinflamat "pasiuniele", dar doreste sa stransmita un semnal de incredere. "Am incredere in leu", a spus guvernatorul BNR.

Saptamana trecuta Banca Nationala a publicat declaratiile de avere ale conducerii institutiei. Conform declaratiei de avere, Mugur Isarescu economiseste preponderent (circa 95%) in valuta, aproximativ 79,5% din depozitele sale fiind in euro, circa 15% in dolari, si doar 5,5% in lei.

Guvernatorul BNR a explicat ca nu mai are economii in lei deoarece a rambursat anticipat un credit in lei.

"Am vazut o informatie eronata, tin sa o corectez, pesemne ca nu am incredere in leu, fiindca nu imi tin economiile in lei. Eu voi tine grosul economiilor in lei, iar faptul ca nu am economii in lei a fost o decizie din motive pur familiale. Veniturile mele principale fiind in lei, acolo vreau sa economisesc in viitor", a spus Isarescu.

Cursul de schimb a crescut semnificativ saptamana trecuta, aungand la maximul istoric de 4,3688 lei pentru un euro.

Isarescu si-a publicat declaratia de avere. Vezi cum economiseste guvernatorul BNR


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Economist strain: Vreti euro? Doar daca va modernizati economia!