Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) lanseaza, pe langa produsul clasic de economisire-creditare, cu o dobanda fixa de 6% la creditul in lei, o dobanda fixa de 4,5 % pe an la creditul locativ in lei.
Astfel, clientii RBL trebuie sa economiseasca doar 40% din suma contractata, primind, la economiile realizate intr-un an, prima de stat de 25%, in limita a 250 de euro pe an, si o dobanda de 1,5% oferita de banca. Restul de 60% din suma contractata reprezinta un credit cu dobanda fixa de 4,5% la lei.

"Putem spune ca ne aliniem in sfarsit la dobanzile aplicate in UE. Am constatat, de-a lungul timpului, faptul ca avem multi clienti care incheie contracte de economisire-creditare in primul rand pentru a putea accesa un credit", a declarat Andrei Stamatian (foto), presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Potrivit bancii, clientii care incheie un contract de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp, urmand ca, ulterior, sa aiba posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5 % pe an sau 6%, in functie de produsul ales.

Banca ofera clientilor sai doua variante de produs destinate imbunatatirii domeniului locativ.

Prima varianta include o dobanda fixa la soldul economisit in lei de 1,5%, cu o prima de la stat de 25% din economiile anuale, in limita a 250 euro. Soldul minim economisit este 40% din suma contractata, iar rata dobanzii fixa la creditul in lei este de 4,5%.

Varianta a doua, de economisire, include o dobanda la sold economisit de 3 %, cu prima de la stat de 25% din economiile anuale, in limita a 250 euro. Astfel, soldul minim economisit este 50% din suma contractata, la o rata a dobanzii la credit de 6%.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Primul jucator de pe piata de economisire-creditare din Romania a fost Raiffeisen Banca pentru Locuinte, ulterior facandu-si aparitia si HVB Banca Pentru Locuinte. Acum doi ani a intrat pe aceasta piata si BCR Banca pentru Locuinte, iar Raiffeisen si HVB au fuzionat, iar in final au ramas doi jucatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
"Pe cine fura Revolut?" Replica fintech-ului dupa atacul unei banci
Setari Cookie-uri