Banca Transilvania (BT) a cofinantat in primele sase luni ale acestui an proiecte cu fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 150 milioane lei si a consiliat aproximativ 500 de clienti, in vederea accesului la acest tip de finantare.
BT finanteaza cate un astfel de proiect la interval de cateva zile, iar clientii primesc raspuns sau - dupa caz - oferta de la banca in aproximativ zece zile de la depunerea dosarului.

Banca Transilvania a acordat, in total, credite de 300 milioane lei pentru programe europene.

"Rezultatele obtinute de Banca Transilvania in privinta cofinantarii programelor europene sunt optimiste, peste asteptari", a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers (foto).

Serviciile BT de consultanta si de finantare, destinate accesarii banilor europeni, sunt cuprinse in "Platforma de solutii destinate beneficiarilor de fonduri europene", lansata in februarie. Pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile, incepand cu luna iulie, investitiile care fac obiectul acestor finantari pot fi luate in garantie de catre banci, se mai arata in comunicat.

Platforma bancii se adreseaza companiilor si institutiilor de invatamant. Astfel, setul de solutii vizeaza proiecte din sectorul productiv, de cercetare sau cele destinate infrastructurii. Proiectele cofinantate in acest an de Banca Transilvania sunt din domenii precum agricultura, alimentatie, confectii metalice, medicina si productie farmaceutica, IT sau turism.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Agricover Credit se imprumuta pentru finantarea agriculturilor
Setari Cookie-uri