Compania Omniasig, membra a grupului Vienna Insurance Group (VIG) a avizat daune, in urma recentelor inundatii cu care Romania se confrunta, pentru care s-au constituit rezerve in valoare totala de peste 1,4 milioane de euro, incepand cu luna iunie 2010 si pana in prezent, potrivit unui anunt al asiguratorului.
Astfel, pe ramura asigurarilor de bunuri (sunt incluse aici si locuintele) asiguratorul a deschis aproximativ 180 dosare de daune, pentru care s-au constituit rezerve (rezerva de dauna reprezinta valoarea estimata a daunei) de circa 700.000 de euro.

Cele mai multe daune de bunuri, respectiv locuinte, societati comerciale, magazii, si alte locatii de acest tip, avariate in urma inundatiilor, s-au inregistrat in judetul Suceava, acestea reprezentand circa 50% din totalul daunelor avizate pana acum pe aceasta forma de asigurare.

Pe segmentul asigurarilor agricole compania a deschis 170 dosare de dauna, cu o rezerva totala de circa 600.000 de euro.

Tot in urma inundatiilor au fost semnalate multe daune si pe segmentul asigurarilor auto. Astfel, in urma grindinei aferente perioadei inundatiilor, au fost deschise peste 130 dosare de dauna, cu o rezerva totala de circa 130.000 de euro.

“Toate datele prezentate au un caracter informativ in acest moment. Ele vor putea suferi modificari, avand in vedere ca inundatiile sunt inca in curs de desfasurare. Totodata, pe langa daunele mentionate, in tara au mai fost avizate si multe alte daune in urma inundatiilor, pentru care inca nu s-a putut face constatarea, intrucat sunt zone in care nu se poate patrunde din cauza conditiilor meteorologice din ultima perioada (mal, viituri etc.)”, se precizeaza in comunicatul asiguratorului.


Pe de alta parte, specifica asiguratorul, aceste fenomene tragice confirma inca o data importanta vitala pe care o are asigurarea locuintei in viata tuturor. “Asigurarea locuintei ne poate garanta ca ne putem continua linistiti viata chiar si dupa aparitia unui fenomen tragic, precum aceste inundatii”, se mai spune in comunicat. La Omniasig, o polita (Casa Ta) de asigurare a locuintei, a carei valoare se ridica la 30.000 euro costa 30 euro pe an, suma care poate fi platita si in rate.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance. Compania a incheiat primul trimestru al anului in curs cu un volum de prime brute subscrise in valoare de 235,12 milioane de lei si o valoare a daunelor platite de 187,05 milioane de lei. Tot in acest prim trimestru, compania a inregistrat un profit brut de 9,70 milioane de lei, conform standardelor IFRS.

Anul trecut, Omniasig a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 1,114 miliarde de lei, valoare care a situat compania pe locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania. Valoarea daunelor platite in 2009 a fost de 904,96 milioane lei. Profitul brut inregistrat in 2009 de companie a fost de 52,73 milioane lei, conform standardelor IFRS.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung..



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri