"In urma evaluarii candidaturilor depuse, au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii BancPost si Piraeus Bank Romania. Ca urmare a faptului ca Piraeus Bank Romania nu a mai depus oferta pentru cea de-a doua etapa a procedurii de atribuire, BancPost a ramas singurul ofertant. In urma analizarii ofertei depuse de societatea bancara, comisia de evaluare din cadrul Posta Romana a respins oferta ca fiind una neconforma si a hotarat anularea procedurii", a informat Posta Romana, conform NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei de stat, pana la 5 iulie nu a fost primita nicio contestatie privind rezultatul procedurii, urmand a se transmite Sistemului Electronic de Achizitii Publice informatiile referitoare la motivele anularii atribuirii contractului de achizitie publica.

Cele sase banci care au depus initial oferte pentru a imprumuta Posta Romana cu 20 de milioane euro au fost Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BancPost, Banca Transilvania si Piraeus Bank Romania.

Posta Romana intentiona sa contracteze un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro in vederea achizitionarii de echipamente de tiparire, anvelopare si francare.

La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei. Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

Posta Romana are peste 36.000 angajati. Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale avand drept actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75% din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din pachetul de actiuni).