13 Iulie 2010

Raiffeisen suporta impozitul pe dobanzi pentru depozitele scadente in iulie



Raiffeisen Bank va plati, in numele clientilor sai persoane fizice, sumele reprezentand impozitul pe venitul din dobanzi aferent depozitelor scadente intre 1 si 31 iulie 2010. De aceasta facilitate vor beneficia peste 90.000 de clienti ai bancii.
„Aceasta decizie vine sa intareasca anganjamentul bancii fata de clientii fideli. Nu facem o promotie, ci recunoastem parteneriatul banca - client, care sta la baza strategiei Raiffeisen Bank. Am considerat ca trebuie sa le dam clientilor nostri o perioada de adaptare la modificarile de legislatie aplicate imediat ce au fost adoptate", a declarat Razvan Munteanu, vicepresedinte, divizia de retail .

Raiffeisen Bank a decis anterior sa nu retina impozitul pe venitul din dobanzi pana la publicarea normelor metodologice, din cauza unei interpretari diferite fata de formularea din OUG 58/2010 privind baza de impozitare. Aceasta prevede impozitarea integrala a venitului din depozitele cu scadenta dupa 1 iulie a.c.

Ulterior, ministrul Finantelor Publice a confirmat interpretarea Raiffeisen Bank, printr-o scrisoare adresata Asociatiei Romane a Bancilor, ca impozitul va fi aplicat pro-rata, doar pentru perioada incepand cu 1 iulie a.c. pana la scadenta.

„Credem ca una dintre responsabilitatile noastre fata de clienti este si dialogul cu autoritatile, pentru o legislatie echitabila si simplu de inteles si de aplicat. Este nevoie de o astfel de legislatie mai ales in contextul unui nivel scazut de incredere a populatiei in viitorul imediat", a explicat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Banca are aproape 2 milioane de clienti persoane fizice, peste 105.000 IMM-uri si 6.600 corporatii mari si medii.



Citeste si