In aprilie 2009, majorarile de capital pe aceasta piata au fost de 13,3 milioane euro, in trei companii de asigurari - KD Life Asigurari, Certasig si OTP Garancia Asigurari, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Ca aport la capitalul social, cea mai mare infuzie din luna aprilie a acestui an a fost facuta de actionarii BCR Asigurari Vienna Insurance Group, cu 12,66 milioane euro. Fata Asigurari si-a majorat capitalul social cu 3,14 milioane euro, iar compania Signal Iduna cu 1,99 milioane euro, informeaza NewsIn.

Grupul olandez ING a injectat in aprilie 8,4 milioane euro in ING Business Processing Center Cluj Napoca, acesta fiind un centru regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala, deschis in acest an, prin care centralizeaza cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni.

Companiile de asigurari din Romania au primit in primul trimestru de la actionarii straini injectii de capital de 35,52 milioane euro, de 3,3 ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand insumau circa 117 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.