"Incepand de maine dimineata (14 iulie, n.r.) la ora 9.00 ma voi intalni cu expertii FMI pentru a analiza posibilitatea introducerii de noi masuri in vederea imbunatatirii colectarii, urmand ca discutiile sa fie purtate pana la finele acestei luni", a spus Blejnar, citat de NewsIn.

Misiunea FMI va vizita Bucurestiul intre 26 iulie si 4 august, iar transa a sasea a acordului stand-by, in valoare de 900 de milioane euro (769 milioane DST) , ar putea fi primita la doua zile in urma vizitei, a declarat anterior Tonny Lybek, reprezentantul regional al FMI in Romania si Bulgaria.

"Misiunea de revizuire a FMI va evalua performantele economice recente ale Romaniei si va discuta cu autoritatile obiectivele pentru anul urmator, inclusiv bugetul pentru anul 2010, impreuna cu masurile de politici si reformele structurale necesare atingerii acestor obiective. Misiunea se va intalni si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor oamenilor de afaceri, bancilor si societatii civile", a spus Lybek, precizand ca misiunea isi va prezenta concluziile la finalul vizitei.

"La cererea ANAF, o misiune de asistenta tehnica din partea departamentului Fiscal al FMI va vizita Bucurestiul pe perioada 14-28 iulie, pentru a oferi consiliere reprezentantilor ANAF in legatura cu imbunatatirea colectarii. Echipa, condusa de Thomas Martin Story, va revizui statutul recomandarilor facute de o echipa similara anul trecut, si va consilia ANAF asupra modurilor optime de utilizare a tehnologiei informatiei", a mai spus Lybek.

Veniturile bugetare colectate de ANAF in luna iunie 2010 au fost de 11,23 miliarde lei, cu 0,50% mai mult decat programul de colectare stabilit de catre MFP (11,17 mld.lei) si cu 11,21% mai mult decat veniturile realizate in aceeasi perioada a anului 2009, conform unui comunicat remis joi.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat in luna iunie 2010 la bugetul de stat 7,38 miliarde lei, cu 5,3% mai mult fata de sumele prevazute si cu 24,97% mai mult decat veniturile perioadei similare din 2009 (5,9 miliarde lei) raportate in termeni nominali.

Structura colectarii la bugetul de stat in luna iunie 2010 a inclus incasari de 3,2 miliarde lei din taxa pe valoarea adaugata, cu 12,68% peste prevederile bugetare si, respectiv, cu 18,32% mai mult decat in luna iunie 2009. Fiscul a colectat 1,37 miliarde lei din accize, cu aproape 3% sub prevederile bugetare, insa in crestere cu 22,72% fata de luna iunie a anului trecut.