Piata de private banking din Romania nu este una "adevarata daca este comparata cu cele din alte state mai dezvoltate". Multi dintre clientii care sunt incadrati de bancile autohtone ca fiind pe segmentul private banking pot fi considerati, in alte tari, doar clienti de retail.
Piata de private banking din Romania se afla intr-un stadiu incipient de dezvoltare, insa potentialul acesteia este ridicat

"O spun clar, din pacate, ca in Romania nu exista o piata de private banking. Clientii pe care ii incadram in categoria private banking trebuie sa continue sa se dezvolte si sa creasca", sustine Laurentiu Mitrache (foto), presedintele executiv al Bank Leumi Romania, unul dintre jucatorii din sistemul bancar care se axeaza pe private banking.

Seful subsidiarei locale a Bank Leumi explica, intr-un interviu, ca activitatea de private banking necesita "o planificare gen mecanism elvetian", calitatea serviciilor oferite clientilor fiind o caracteristica esentiala a acestui business.

Banca mama a institutiei de credit de pe piata locala, Bank Leumi Israel, una dintre cele mai cunoscute banci internationale de private banking, dispune de o retea dezvoltata si ofera posibilitatile de conectare pe plan international a dorintelor de investitii ale clientilor.

„Clientii nostri de retail cu venituri ridicate sunt cei in care vedem potentiali clienti de private banking", sustine Mitrache. Insa, spre exemplu, pentru Bank Leumi Romania clientii tinta trebuie sa dispuna de cel putin 50.000 de euro, in timp ce pentru banca mama aceasta limita este semnificativ mai mare.

Bank Leumi Romania are in prezent aproximativ 200 de clienti de private banking, insa foarte putini au sume mari in cont.

"Nu ne dorim sa ne positionam ca o banca mare de retail si sa fim lideri de piata. Vrem sa punem accent pe calitate, motiv pentru care am lansat si cardul Leumi Gold care are ca tinta clientii cu venituri substantiale. Nu ne asteptam la volume foarte mari, dar ne asteptam la clienti de top", a adaugat Mitrache.

Putin peste un sfert dintre cele 44 de banci de pe piata locala s-au lansat pe segmentul de private banking: BCR, BRD, Raiffeisen, ING, UniCredit Tiriac, Bancpost, , Millennium Bank, RBS, Bank Leumi Romania, MKB Romexterra, OTP, Credit Europe Bank si Volksbank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri