BCR, BRD, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si Financiara SA, in calitate de actionari RomCard, au anuntat vanzarea integrala a companiei catre Provus Services Provider SA, un furnizor cu portofoliu in domeniul serviciilor procesarii de carduri.
Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Deloitte si Reff & Asociatii au acordat asistenta financiara si juridica vanzatorilor, in timp ce compania Provus a beneficiat de asistenta juridica din partea Badea Clifford Chance.

„Sinergia dintre Provus si RomCard imbinata cu experienta complementara si know-how-ul echipelor manageriale ale ambelor companii in domeniul emiterii, personalizarii cardurilor, administrarii serviciilor ATM si POS, procesarii tranzactiilor, e-commerce si m-commerce, va da posibilitatea noii entitati sa furnizeze o serie completa de servicii prin intermediul unui pachet integrat pentru clientii din Romania si din afara tarii”, a declarat Izzet Cem Yenigul (foto), CEO Provus.

In prezent, Provus administreaza peste 1.500 terminale ATM, 4.500 terminale POS, 2,8 milioane carduri si 3,5 milioane tranzactii lunar

„Fiind primul centru de procesare a cardurilor din Romania, RomCard a contribuit substantial la implementarea, afirmarea si progresul acestei activitati in tara noastra, devenind in cei 16 ani de activitate un nume cunoscut si respectat, atat in tara, cat si in straintate. Achizitionarea RomCard de catre Provus constituie un moment foarte important in acest domeniu, in acest fel creandu-se un centru de procesare a cardurilor extrem de puternic in Romania, capabil sa ofere toata gama necesara de servicii cerute de piata si sa raspunda cu succes tuturor provocarilor tehnologice si de performanta ale domeniului”, a declarat Marin Mitroi, director general RomCard.

Firma RomCard a fost infiintata in anul 1994, fiind primul centru de procesare carduri din Romania. A inceput ca un centru de procesare interbancar pentru 5 banci romanesti (chiar bancile actionare): Banca Comerciala Romana, Banca Romana de Comert Exterior, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Agricola si Banca Ion-Tiriac. Incepand cu anul 2000, pe fondul modificarilor din sectorul bancar, structura actionariatului s-a modificat, actionari fiind: Banca Comerciala Romana, Banca Romana pentru Dezvoltare, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Financiara SA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si