Banca Comerciala Romana va restitui clientilor sai sumele aferente impozitelor pentru dobanzile calculate inainte de 1 iulie 2010, aferente produselor de economisire, in cota de 16%. Impozitul va fi stornat la valoarea si in valuta in care a fost retinut.

„Ne dorim sa ii asiguram pe clientii nostri ca facem toate eforturile necesare pentru a-i proteja de modificarile fiscale si de aceea le inapoiem, pe langa impozit, si dobanzile aferente acestor sume” a declarat Sorin Mititelu, director executiv Dezvoltare Afaceri si Produse Retail in cadrul BCR.

Stornarea impozitului in contul de depozit va fi insotita de plata unei dobanzi pentru perioada cat sumele au fost retinute. Dobazile utilizate de banca sunt cele aferente depozitelor la termen, respectiv: 6,25% la lei, 1,8% la euro, 1% la dolari si 0,1% pentru lire sau franci elvetieni.

Platile vor fi efectuate in data de 21 iulie 2010 in conturile aferente produselor de economisire ale clientilor. Stornarea impozitelor si plata dobanzilor aferente vor fi vizibile in extrasele de cont.