BCR Asigurari, companie membra a Vienna Insurance Group (VIG), estimeaza o crestere a primelor brute subscrise cu 9% in 2010, pana la 647,6 milioane de lei mizand in acest sens pe noi produse, a declarat CEO-ul asiguratorului, Mihail Tecau. In opinia sa, in cel mai bun caz, piata asigurarilor generale va stagna in 2010 la nivelul din 2009.
"Paradoxal, in ciuda climatului economic ostil, clientii cauta si solicita oferte din ce in ce mai sofisticate, care pot acoperi o gama larga de nevoi. Inovatiile in ceea ce priveste produsele si pachetele de asigurari trebuie dublate de tarife adaptate climatului economic actual", a mentionat Mihail Tecau (foto), cu ocazia lansarii unui nou produs din gama asigurarilor auto denumit „Casco Plus”.

Anul trecut, asiguratorul a raportat prime brute subscrise de 594,1 milioane de lei, rezultat care a asigurat companiei locul cinci in cadrul industriei de profil, cu o cota de piata de 7,9% pe care vrea sa o creasca la 8% in 2010. In 2009 comparativ cu anul precedent, veniturile societatii de asigurari au crescut cu 9,3%.

„In strategia noastra nu vrem sa vindem doar polite, ci sa fim si consultanti in privinta managementului de risc. Incercam sa-i facem pe clientii nostri sa inteleaga ca pe langa masina, la fel de importanta sau mai importanta este locuinta, care trebuie asigurata. Vreau sa evitam in acelasi timp sa schimbam produsele de aisgurare cu surogate care nu au legatura cu riscul si evaluarea acestuia”, a adaugat Tecau.

In ceea ce priveste rezultatele la finele primului semestru din 2010 Tecau a precizat fara sa dea mai multe detalii ca evolutia companiei este conforma bugetului alocat pe anul in curs.

„M-as bucura ca piata de asigurari generale din Romania sa ramana la nivelul de anul trecut, sa inregistreze crestere zero, acesta ar fi idealul acum in acest context economic. Am avut un boom foarte mare in anii trecuti, ca industrie si acum trebuie sa culegem ce a mai ramas, insa clientul trebuie asigurat nu-i putem spune „nu” din cauza crizei”, a mai comentat Tecau.

Vezi aici cum a evoluat piata de asigurari generale anul trecut.

In vederea atenuarii efectelor negative ale crizei asupra companiei, aceasta a centralizat back-office-ul, a negociat tarifele cu service-urile auto si de la finele lui 2008 si pe tot parcursul anului trecut au fost disponibilizati 230 de angajati. In prezent, BCR Asigurari are 1.151 de angajati.

„ Daca tinem cont de cum este perceput conceptul de asigurare in Romania la aceasta data, chiar si in acest mediu economic ostil cand
orice pierdere conteaza in rezultatele companiei este periculos sa vorbesti despre cresterea tarifelor la asigurari mai ales ca pe romanii criza i-a prins fara bani in buzunar”, a adaugat Tecau cu privire la masura cresterii tarifelor la asigurari la care multe companii au facut referire in ultima perioada in contextul cresterii TVA cu 5 puncte procentuale.

4.000 de polite noi auto facultative vandute pana la finele anului

In vederea cresterii afacerilor companiei prin noi produse, BCR Asigurari a lansat o polita auto facultativa (casco) destinata persoanelor fizice si persoanelor fizice autorizate, care acopera riscurile de furt, avarii si accidente persoane.

Sergiu Loghin, directorul adjunct al companiei a declarat ca, potrivit estimarilor companiei, pana la finalul anului vor fi vandute 4.000 de polite Casco Plus.

„Vrem sa credem ca putem educa clientul roman sa aleaga un produs de asigurare care include un serviciu suplimentar, cu toate ca ar trebui sa plateasca putin mai mult. Desi unele produse nu au avut succes in randul asiguratilor romani, nu ne oprim aici iar in toamna probabil ca vom lansa un nou produs destinat sectorului corporate”, a spus Loghin.

Lansarea noului produs casco vine si in contextul in care in primele 6 luni ale anului primele brute subscrise de companie pe segmentul casco au scazut cu 26% comparativ cu perioada similara a anului trecut, au precizat reprezentantii companiei fara sa dea mai multe detalii.

„Cauzele diminuari afacerilor pe segmentul casco rezida in scaderea puterii de cumparare a romanilor si cel mai grav - renuntarea la asigurari. Oamenii renunta la polite pentru ca nu mai au bani sau tin masinile si spun ca nu se va intampla nimic, ceea ce este fals pentru ca niciodata nu poti sti ce se intampla”, a mai explicat Tecau adaugand faptul ca asiguratorul se afla in proces de calculare a impactului pe care il va avea cresterea TVA asupra afacerilor companiei.

In ceea ce priveste daunalitatea pe segmentul casco, oficialii companiei au precizat ca tendinta este de scadere. „Frecventa daunelor a scazut, dar nivelul daunei medii a crescut. Astfel, luand in considerare cele doua elemente putem spune ca situatia s-a imbunatatit putin in ceea ce priveste rata daunei pe casco in primele 6 luni din an”, a adaugat Loghin.

In functie de planul de asigurare ales in cazul noului produs (Silver, Gold si VIP), viitorul client va beneficia de servicii de asistenta rutiera si depanarea autovehiculului la locul de producere a evenimentului asigurat, tractarea autovehiculului, transportul soferului, pasagerilor si a bagajelor acestora, cazarea la hotel a soferului si pasagerilor, precum si transportul si repatrierea autoturismului sau inlocuirea acestuia.

Privind asistenta rutiera, asiguratorul a incheiat un parteneriat cu Pointer Systems, care se va ocupa in cazul produceri riscurilor asigurate de tractare si remorcare, dar si de reparatii autoturism prin parteneriatele incheiate cu service-urile auto. Compania are totdata si un call-center ca sta permanent la dispozitia asiguratilor pentru a solicita interventia companiei.

„Orice interventie are loc in maxim doua ore in afara Romaniei si in medie in circa 46 de minute, in orice caz sub o ora, in orice punct de pe teritoriul Romaniei ( compania are sedii in fiecare judet al tarii n.red)”, a declarat Ovidiu Demetrescu, partener in cadrul Pointer Systems.

Costul standard al noii polite, denumite Casco Plus, reprezinta 6% din suma asigurata a autovehiculului. Daca polita este incheiata pana la 30 septembrie, tariful va fi redus cu 20%, fiind de 4,7% din suma asigurata. Prima de asigurare poate fi platita in maximum 10 rate.

Suma asigurata prin noul produs BCR Asigurari variaza intre 5.000 si 100.000 de euro pentru autoturisme, inclusiv de teren, cu o vechime de cel mult patru ani.

Pentru riscurile de avarii si furt, polita este valabila pe teritoriul Romaniei, Europei, Rusiei (partea europeana pana la Urali) si Turciei (atat partea europeana, cat si cea asiatica).

In cazul accidentelor de persoana, suma asigurata agregat este echivalenta cu suma asigurata stabilita. De asemenea, noua polita ofera protectie in limita a 20% din suma asigurata per persoana pentru cheltuieli medicale (medicamente, primul ajutor/transport efectuat de servicii de urgenta, spitalizare/diagnosticare/interventii chirurgicale), pagubele suferite de bunurile persoanle aflate in autoturism, ca urmare a producerii riscurilor acoperite in baza Sectiunii - Accidente persoane.

BCR Asigurari si-a inceput activitatea in 2005 si deserveste in prezent 500.000 de clienti. Principalul actionar este grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care detine 95,91% din capitalul social al companiei de 123, 39 milioane de lei. Pe piata romaneasca, grupul VIG maidetine companiile BCR Asigurari de Viata, Omniasig si Asirom.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri