Acordul este destinat beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala, transmite Mediafax.

In protocolul de colaborare este specificat un model de scrisoare de confort pe care beneficiarii trebuie sa-l prezinte APDRP inainte de semnarea propriu-zisa a contractului de finantare nerambursabila.

Scrisoarea de confort va constitui o garantie a faptului ca un proiect acceptat pentru finantare FEADR (Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala) are acces la surse bancare pentru asigurarea cofinantarii proiectului, se arata intr-un comunicat al bancii.

Citeste si:

Aceasta scrisoare, solicitata de catre autoritatea de management, este una angajanta si va putea fi emisa doar dupa aprobarea finantarii in cadrul bancii.

"Ne-am propus sa contribuim la cresterea semnificativa a ratei de absorbtie a fondurilor europene in general si a celor pentru agricultura in special. (...) Mesajul principal pe care dorim sa-l transmitem clientilor, fie ca sunt intr-o faza incipienta la nivel de idee de proiect sau chiar au depus proiectul la APDRP, este sa se adreseze unitatilor teritoriale cât mai repede pentru analiza posibilitatilor de cofinantare bancara", a declarat presedintele Bancpost, Mihai Bogza.