Bancpost a incheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru facilitarea accesului la produsele bancare necesare proiectelor de investitii cu fonduri europene.
Acordul este destinat beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala, transmite Mediafax.

In protocolul de colaborare este specificat un model de scrisoare de confort pe care beneficiarii trebuie sa-l prezinte APDRP inainte de semnarea propriu-zisa a contractului de finantare nerambursabila.

Scrisoarea de confort va constitui o garantie a faptului ca un proiect acceptat pentru finantare FEADR (Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala) are acces la surse bancare pentru asigurarea cofinantarii proiectului, se arata intr-un comunicat al bancii.

Aceasta scrisoare, solicitata de catre autoritatea de management, este una angajanta si va putea fi emisa doar dupa aprobarea finantarii in cadrul bancii.

"Ne-am propus sa contribuim la cresterea semnificativa a ratei de absorbtie a fondurilor europene in general si a celor pentru agricultura in special. (...) Mesajul principal pe care dorim sa-l transmitem clientilor, fie ca sunt intr-o faza incipienta la nivel de idee de proiect sau chiar au depus proiectul la APDRP, este sa se adreseze unitatilor teritoriale cât mai repede pentru analiza posibilitatilor de cofinantare bancara", a declarat presedintele Bancpost, Mihai Bogza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri