Generali Pensii a hotarat marirea contributiei propriilor angajati la fondul de pensii facultative de la 50 de lei la 80 de lei pe luna, potrivit unui anunt al companiei.
Decizia companiei de marire cu 60% a contributiei la fondul de pensii private facultativ Stabil pentru proprii angajati vine in contextul recentei hotarari guvernamentale cu privire la impozitarea tichetelor de masa cu 16%, care diminueaza beneficiile angajatilor.

Suma virata in contul individual de pensii facultative nu este impozabila, in limita sumei de 400 euro pe an pentru fiecare participant.

“Din perspectiva unui angajator, am considerat aceasta masura ca fiind cea mai potrivita pentru compensarea pierderilor survenite angajatilor ca urmare a recentelor decizii guvernamentale. Este o optiune care poate deveni solutie pentru orice angajator preocupat de pastrarea resurselor companiei. Ramanem in continuare deschisi companiilor care au nevoie de consultanta specializata pe acest segment”, a declarat Ioan Vreme (foto), CEO Generali Pensii.

Politica investitionala abordata de companie in calitate de administrator al fondului de pensii private facultative este cea a unui fond cu grad mediu de risc.

Generali Pensii investeste in principal in urmatoarele trei categorii de instrumente: titluri de stat (minim 30%), obligatiuni corporatiste si actiuni tranzactionate pe pietele reglementate.

Contributia lunara la pensia facultativa Stabil poate fi de minimum 25 lei pe luna. La finele primelor 6 luni din 2010, fondul Stabil avea 2.069 de participanti si active in administrare in valoare totala de 740,73 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri