Astra Asigurari a achitat in primul semestru despagubiri de 228,53 milioane de lei, in crestere cu 54% fata de perioada similara a anului 2009.

In prima jumatate a anului trecut, despagubirile platite de asigurator au urcat cu 7%, la 148,41 milioane de lei.

"Numarul dosarelor de dauna avizate de Astra la sfarsitul lunii iunie era de 61.025, din care 2.512 de dosare in Constanta. La finele lunii iunie, sumele achitate de companie pentru despagubiri au atins 228,53 milioane de lei, din care 8,12 milioane de lei reprezinta despagubiri din daune inregistrate pe raza judetului Constanta", se arata intr-un comunicat Astra remis Mediafax.

Din numarul dosarelor de dauna avizate, peste 350 de dosare au fost intocmite pentru clienti afectati de inundatiile din nordul tarii, mare parte a acestora intrand deja la plata cu doua saptamani in urma.

"Rezerva de daune constituita de companie pentru plata acestor dosare se ridica la suma de trei milioane de lei", se mai spune in comunicat.

La inceputul lunii iulie, Astra a anuntat ca a constituit o rezerva de daune de 2,5 milioane de lei in urma inundatiilor.

Asiguratorul a inaugurat un centru de constatari daune in complexului rezidential Tomis Plus din Constanta.

"Deschiderea centrului face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei. Pentru a eficientiza timpul alocat rezolvarii dosarelor (...), managementul Astra a implementat un program de inaugurare a mai multor astfel de centre in orase mari precum Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara si Ploiesti", se precizeaza in comunicat.

Potrivit datelor Astra, cea mai mare dauna pe segmentul asigurarilor maritime despagubita de companie a fost de 2,814 milioane de dolari.

Situata la finele anului trecut pe pozitia a treia in randul companiilor de asigurari, Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, prin firma Nova Trade, care detine 72,68% din actiuni, si grupul financiar austriac Uniqa - 27,02%.

Societatea a inregistrat in primele trei luni subscrieri de 329,82 milioane de lei, din care 327,09 milioane de lei din asigurari generale.
In primul trimestru, asigurarile de viata au crescut cu 88%, la 2,73 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Gothaer ar putea renunta la Romania. De ce nu este un chiar un "soc"