Reluarea pe viitor a cresterii economice nu va rezolva problema deficitului bugetar al Romaniei deoarece acesta este unul structural, a subliniat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, adaugand ca “banii nu cad din cer”.

“In ceea ce priveste deficitele, ingrijorarea nu apare numai pentru ca ele sunt mari, ci si din cauza structurii lor, sunt deficite structurale, de durata, care sunt greu de corectat. Gravitatea deficitului structural este mai mare pentru economie. Simpla crestere economica nu corecteaza un deficit structural”, a explicat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Isarescu a subliniat ca daca problema deficitului structural se agraveaza, atunci se poate ajunge in situatia in care increderea jucatorilor din piete dispare, iar finantarea externa devine de negasit.

In plus, guvernatorul BNR a mai atras atentia ca la fiecare dezbatere ce are ca tema problemele sociale ale Romaniei se uita faptul ca banii nu cad din cer.

“Realitatea este cinica si durearoasa, dar intr-un fel sau altul societatea romaneasca trebuie sa o admita pentru ca altfel poate sa devina si mai cinica. Realitatea poate fi ignorata numai pentru o anumita perioada, pana cand ea se va razbuna”, a spus Isarescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Isarescu NU crede ca Romania va avea deficit de 6,1% in 2021