Fiecare individ trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce se intampla si sa renunte sa mai astepte sa fie salvat de guvern sau de alte institutii financiare externe, sustine Valentin Lazea, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei.
Economistul sef al BNR a avertizat ca Romania trebuie sa stea departe de masurile populiste deoarece acestea sunt periculoase, asumarea responsabilitatii individuale fiind singura solutie pe care romanii o au pentru iesirea din criza.

Lazea sustine ca sistemul asigurarilor sociale a fost abuzat in Romania, dar statul trebuie sa nu ajunga intr-o situatie de supraindatorare externa. “Sistemul de ajutor social a fost abuzat, de exemplu, prin cresterea beneficiarilor de pensii de invaliditate”, a spus Lazea adaugand ca “oamenii incearca sa faca pe altcineva sa plateasca pentru consumul lor in exces fata de posibilitati”.

Economistul BNR a mai atras atentia si asupra faptului ca de multe ori se uita ca imprumuturile externe trebuie rambursare, iar populismul este extrem de periculos. “Populismul, desi a aparut cu cateva decenii in urma in America de Sud, acum pare ca s-a mutat cu arme si bagaje in Europa”, a spus Lazea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri