CEC Bank, singura banca de retail detinuta de stat, a lansat creditul pentru construirea de locuinte prin intermediul programului Prima Casa.

Prin contractarea creditului oferit de CEC in lei sau euro, beneficiarii programului pot construi locuinte in regim individual sau prin asociatii fara personalitate juridica constituite din minimum sapte beneficiari.

Clientii care acceseaza acest imprumut beneficiaza de o durata maxima de creditare de 30 de ani, iar banca le accepta un grad de indatorare de pana la 70%, in functie de perioada de creditare si de nivelul veniturilor certe totale.

Dobanda practicata de catre CEC Bank la creditele acordate in lei este formata din indicele Robor la 3 luni plus o marja de 1,9 puncte procentuale iar la creditele acordate in euro este compusa din indicele Euribor la 3 luni la care se adauga o marja de 4 puncte procentuale.

Rata dobanzii se modifica trimestrial, pe toata durata contractului, in functie de variatia dobanzii de baza - Robor la 3 luni sau Euribor 3 luni. Pana la 1 octombrie 2010, dobanda anuala practicata la acest produs este de 9,17% pentru imprumuturile in lei, respectiv de 4,78% pentru cele in euro, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei de credit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Modex va susține un curs de blockchain împreună cu Universitatea Politehnică
Setari Cookie-uri