Provident Financial Romania a emis in prima jumatate a acestui an imprumuturi cu o valoare totala de peste 42 de milioane de euro, in crestere de la 30 milioane de euro in primul semestru din 2009. Veniturile companiei s-au apropiat de 30 milioane de euro in primele sase luni din 2010, de la 17,5 milioane de euro in primul semestru din 2009.

„Abordarea noastra responsabila in ceea ce priveste politicile de creditare au asigurat calitatea portofoliului de clienti, iar un management mai strict al costurilor ne-a ajutat sa reducem cheltuielile. Ne mentinem estimarea initiala ca afacerea va fi pe profit la sfarsitul acestui an”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

In primul trimestru din 2010, compania a deschis primul punct de lucru in nord-vestul tarii, la Oradea, ca parte a unor investitii de peste 14 milioane de euro, realizate de companie in infrastructura si personal in primele sase luni din 2010. Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 65 de milioane de euro.

Citeste si:

„In semestrul al doilea vom continua sa investim in oamenii nostri si in dezvoltarea operatiunilor din zonele in care suntem deja prezenti si suntem pregatiti sa reluam extinderea la nivel national cand conditiile economice se vor imbunatati”, a adaugat Russell Johnsen.

Provident este singura institutie financiara din Romania care ofera serviciul de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul caruia clientii pot primi banii in 48 de ore chiar la ei acasa, de unde un reprezentant ii va vizita apoi pentru incasarea ratelor. Provident colaboreaza acum cu peste 2.700 de agenti independenti in peste 40 de orase din tara.