Piata de leasing din Romania ar putea creste cu cel putin 20% in acest an, la circa 30.000-33.000 de autovehicule, in conditile in care companiile vor sa-si diminueze costurile cu intretinerea flotei de masini si urmaresc o mai buna gestionare a cheltuielilor, sustin jucatorii de pe piata.
La sfarsitul lui 2009, firmele de leasing operational administrau circa 25.000 de autovehicule.

"Leasingul operational are avantaje, in conditiile in care nu imobilizeaza sume importante pentru achizitia de autovehicule, astfel incat resursele financiare ale companiei sunt alocate exclusiv pentru activitatea de baza", a declarat directorul general al LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean, citat de NewsIn. Acesta estimeaza ca piata va ajunge la 30.000-33.000 de autovehicule administrate la sfarsitul acestui an.

Companiile prefera serviciile de leasing operational si administrare de flote in conditiile in care acestea ofera avantaje precum deducerea integrala a ratelor, dar si reducerea costurilor in urma externalizarii administrarii parcurilor auto, sustin jucatorii din domeniu.

"Reducerea costurilor si un control bugetar exact pentru o perioada de 3-4 ani, platind pe masura utilizarii vehiculului, sunt avantaje foarte importante pentru orice companie pentru care managementul flotelor nu reprezinta activitatea de baza. Astfel se explica evolutia pozitiva inregistrata de piata locala de leasing operational", a declarat Arnault Leglaye, managing director al Arval. El estimeaza ca piata de leasing operational poate ajunge la circa 30.000 de masini administrate la finalul lui 2010.

De asemenea, reprezentantul Arval sustine ca leasingul operational are un mare potential de dezvoltare, in contextul unei industrii auto in declin si a dorintei companiilor de externalizare a serviciilor.

La randul sau, directorul general al ALD Automotive, Vincent Kneppert, estimeaza ca, in acest an, piata de leasing operational poate depasi nivelul de 26.000 de autovehicule.

In cazul leasingului operational, companiile pot utiliza o flota de masini pe o anumita perioada de timp, in schimbul unei rate lunare fixe, care permite bugetarea cheltuielilor pe termen lung.

Pe piata romaneasca de leasing operational activeaza companii precum LeasePlan Romania, Sixt New Kopel, ALD Automotive, Hertz Lease, Arval Romania, Dirent, precum si firme ale unor companii de leasing financiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri