ATEbank Romania a avut profit in ultimii ani si are o lichiditate si o rata de adecvare a capitalului peste limitele instituite de BNR, a precizat luni banca, dupa ce ATEbank Grecia a picat testul de stres efectuat de UE.

“ATEbank Grecia are deja bilantul consolidat cu provizioanele pe care le-a constituit in anul 2009, in cadrul procesului de igienizare a portofoliului propriu si, in acord cu actionarul sau majoritar, este dispusa sa efectueze majorarea capitalului social. ATEbank Grecia si in consecinta ATEbank Romania vor informa in timp util investitorii si colaboratorii lor asupra masurilor luate in acest sens”, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit semnat de Sergiu Ioan Manea, prim director general adjunct al bancii.

Sapte banci europene au fost declarate insuficient de puternice pentru a face fata unui alt val de recesiune, avand nevoie de alte 3,5 miliarde de euro, arata testul de stres al bancilor realizat de Comitetul European de Supraveghere Bancara.

ATEbank are nevoie de 242,6 milioane de euro pentru adecvarea capitalului. Banca elena a anuntat ca va opera o majorare de capital.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
99% dintre angajatii romani sunt stresati, iar 98% se simt epuizati