BCR si International Finance Corporation (IFC), Divizia de Investitii a Bancii Mondiale, au incheiat un Acord de imprumut, in valoare de 75 milioane EUR, pentru sustinerea activitatii de creditare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, precum si pentru sustinerea dezvoltari creditarii populatiei.
Acordul de finantare a fost semnat, luni 5 decembrie 2005, la Bucuresti, de catre Martin Kimmig, Director regional in Departamentul Piete Financiare al IFC si Nicolae Danila, Presedinte executiv al BCR.

BCR, cu o buna reputatie si un nivel profesional recunoscut, face un nou pas in dezvoltarea relatiei speciale pe care o are cu IMM-urile si cu populatia. Vom continua sa ne concentram atentia asupra sustinerii acestor segmente al economiei romanesti, care sunt obiective - cheie pentru BCR, pentru a caror dezvoltare cooperarea cu IFC este foarte importanta, a declarat Nicolae Dnil, Preedinte Executiv al BCR.

Imprumutul va contribui, totodata, la imbunatatirea structurii bilantiere a BCR, prin cresterea maturitatii resurselor in valuta atrase, ceea ce va reduce decalajele de maturitate dintre activele si pasivele in valuta.

Perioada de acordare a creditului este de 7 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani. Dobanda este EURIBOR la 6 luni la care se adauga o marja ce este in concordanta cu nivelul actual de dobanda la care BCR se poate imprumuta de pe pietele internationale, care reflecta evolutia pozitiva a activitatii bancii din ultimul timp.

Aceasta tranzactie se incadreaza in cursul normal al activitatii bancii si se desfasoara pe baze comerciale, la valoarea de piata si in conformitate cu legea aplicabila.

Este cel de-al doilea imprumut de acest fel contractat de BCR de la IFC, primul Acord fiind semnat la sfarsitul anului 2002 si avand o valoare de 75 milioane USD.

Finantarile acordate de BCR companiilor vor contribui la imbunatatirea conditiilor de mediu, a eficientei si calitatii activitatilor acestora, in perspectiva aderarii la UE. In colaborare cu IFC, BCR a implementat un sistem de Management de Mediu care impune clientilor finantati de banca sa respecte standardele romanesti de mediu, sanatate si securitate a muncii.

Incheierea acestui acord a evidentiat capacitatea tehnica si profesionala a BCR, care, ca principal sustinator al economiei reale, deruleaza, in prezent, 46 de programe structurale, nationale si regionale lansate in Romania, in valoare de aproximativ 2 miliarde EURO fiind totodata liderul pietei de retail din Romania a adaugat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

BCR a inregistrat, in primele 10 luni ale acestui an, o crestere cu aproape 30% a creditelor acordate IMM-urilor. Volumul total al creditelor acordate IMM-urilor reprezinta, la sfarsitul lunii octombrie, peste 40% din portofoliul creditelor corporate, in timp numarul clientilor din aceasta categorie este de apoape 270.000, reprezentand aproximativ 85% din clientii corporate ai BCR.

In sfera creditului retail, BCR detine o cota de piata de circa 29%, portofoliul de credite inregistrand in primele 10 luni din 2005 o crestere cu aproape 70%. Creditele in lei au avut o dinamica mai accentuate, avand in prezent, in portofoliul de credite retail al BCR, o pondere egala cu cea a imprumuturilor in valuta

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de aproape 9 miliarde de EURO. Banca are in prezent aproape 360 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 14 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM peste 1.000.

Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la peste 5 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice. BCR se prezinta astazi ca cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri