BCR va lansa un serviciu prin care va pune la dispozitia clientilor cu active in administrare de minim 40.000 de euro un "consilier personal", care sa-i informeze in privinta posibilitatilor de apelare la servicii si produse, cum ar fi cele de investitii sau de contractare de credite, scrie Mediafax.

Serviciul "personal banking" consta in consilierea clientilor prin oferirea unor solutii personalizate, cum ar fi investirea disponibilitatilor prin produse de trezorerie, depozite structurate sau obligatiuni.

"Piata locala de private banking in sine trece printr-un proces de transformare. (…) Exista un segment din ce in ce mai consistent, cu atractivitate tot mai mare, respectiv clientii «mass affluent», adica cei care au o putere financiara mai mare si au mai multe variante de a beneficia de ceea ce ofera piata bancara", a declarat Sorin Mititelu, director dezvoltare produse si servicii retail in BCR.

Serviciul "personal banking" se adreseaza clientilor care au active in administrare cu valori intre 40.000 si 200.000 de euro, respectiv persoane cu venit lunar de 1.500 - 10.000 de euro sau care fac parte din profesiile libere (doctori, notari, avocati, contabili, veterinari, arhitecti, dentisti).

Mititelu a aratat ca pragul de 40.000 de euro pentru activele in administrare este cel mai ridicat de pe piata.

El a precizat ca acest serviciu vizeaza circa 50.000 de clienti, pentru care vor exista 146 de consilieri personali.

Mititelu a mai aratat ca bancherul personal nu trebuie confundat cu managerul de private banking, intrucat nu este atat de sofisticat si nu ofera produse atat de sofisticate.

"Totodata, nu am ajuns in faza de consultanta, adica bancherul personal ii prezinta informatiile, iar clientii sunt cei care iau decizia de a investi sau nu intr-un anumit produs. Bancherul aduce cat mai multe informatii in sprijinul identificarii solutiei investitionale potrivite", a continuat oficialul BCR.

BCR, controlata de grupul austriac Erste, este cea mai mare banca din Romania in functie de active. Institutia de credit are 668 de unitati teritoriale si circa 3,5 milioane de clienti de retail.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri