Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat o linie de credit in valoare de 50 de milioane de euro pentru ca institutia de credit sa acorde mai departe credite intreprinderilor mici si mijlocii si corporatiilor si, astfel, sa finanteze economia reala.

Linia de credit face parte dintr-un acord financiar mai larg incheiat intre BERD si filialele Société Générale din Europa de Est.

De asemenea, BERD detine din anul 1999 o participatie de 5% in BRD, iar actionarul majoritar al bancii de pe piata locala este grupul francez Société Générale.

Fondurile acordate de BERD vor fi folosite pentru a finanta investitiile si nevoile de capital de lucru ale companiilor private ce-si desfasoara activitatea in Romania, prin credite pe termen scurt, mediu si lung.

„Cooperarea noastra cu BERD este una de durats si plina de succese in privinta multor produse bancare. Noua linie de credit va fi dedicata atat sectorului IMM, cat si companiilor private mai mari si va avea un impact pozitiv asupra relansarii cresterii economice in Romania,” sustine Guy Poupet, presedinte - director general al BRD – Groupe Société Générale.

In trecut, BERD a acordat bancii diverse pachete de finantare in valoare de peste 121 de milioane de euro.

Investitia realizata de institutia internationala face parte dintr-un angajament comun al BERD, al Grupului Bancii Mondiale si al Bancii Europene de Investitii (BEI) de a acorda 25 de miliarde de euro pentru a sustine sectoarele bancare din regiune si a finanta creditarea companiilor afectate de criza globala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si