Profitul net al BRD Groupe Société Générale (BRD) a scazut cu 13,7% in primul semestru, la 366,9 milioane lei ( 88,5 milioane euro), de la 425,2 milioane lei in intervalul similar din 2009, iar activele au crescut cu 4,9% comparativ cu sfarsitul anului trecut, la 48,3 miliarde lei, potrivit Mediafax.
Activele totale ale bancii la situau la finele lunii decembrie a anului trecut la 46,3 miliarde lei.

Costul net al riscului a crescut in ianuarie-iunie cu 53,9%, la 628 milioane lei ( 151 milioane euro), comparativ cu 408 milioane lei in acelasi interval din 2009.

"Activitatea bancii este afectata de prelungirea crizei economice, care se traduce in mediul bancar printr-un ritm scazut al cererii de produse bancare, respectiv printr-un nivel ridicat al costului net al riscului. Eficienta operatiunilor BRD a fost sustinuta de masurile interne de control al cheltuielilor, care au contribuit la obtinerea unui foarte bun raport cost-venit. Rentabilitatea activitatii bancare, in general, a ramas la un nivel superior mediei sistemului bancar, iar performantele operationale - cresterea venitului net bancar - reprezinta o dovada a faptului ca modelul de business al bancii este unul viabil, care da rezultate chiar in circumstantele unei crize economice prelungite", a declarat in raport presedintele director general al BRD Groupe Société Générale, Guy Poupet.

Banca a consemnat un venit net bancar de 1,75 miliarde lei (422 milioane euro), cu 7% mai mare decat in primele sase luni din 2009.

Volumul total al creditelor acordate clientelei in perioada analizata a crescut cu 7,1% fata de finele lunii iunie din 2009, la 34,45 miliarde lei.

Depozitele clientelei s-au majorat cu 7,8%, la 31,4 miliarde lei. Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) era la sfarsitul lunii iunie de 16,1%.

Raportul cost/venituri se situa la finele lunii iunie la 39%, in scadere cu 4,8 puncte procentuale fata de acelasi interval al anului trecut.

Potrivit BRD, rezultatele au fost calculate in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate, conversia in euro a principalilor indicatori financiari fiind realizata pe baza unui curs mediu calculat pentru primele sase luni ale anului, de 4,1482 lei/euro, iar pentru bilant pe baza cursului BNR la 31 martie 2010 de 4,3688 unitati.

Rezultatele obtinute de banca s-au situat sub estimarile analistilor, care vedeau un profit net cu 9% mai mic in primul semestru, la 388 milioane de lei, din cauza cresterii provizioanelor. Provizioanele bancii, controlata de grupul francez Societe Generale, erau previzionate cu 70% mai mari in perioada analizata, la 669 de milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri