Rezervele valutare au scazut usor in iulie, la 31,58 mld. euro

Rezervele valutare aflate in administrarea Bancii Nationale a Romaniei s-au redus usor in luna iulie a acestui an, coborand la 31,58 miliarde euro, comparativ cu 31,627 miliarde euro cat erau la finalul lunii iunie.

In luna iulie au fost inregistrate intrari in valoare de 3,054 miliarde euro, reprezentand transa a cincea aferenta acordului stand-by cu FMI, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri obtinute din administrarea rezervei internationale.

Iesirile au insumat 3,1 miliarde euro si au fost generate de modificarea rezervelor minime in valuta ale institutiilor de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la aproape 3 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) se ridicau la 31 iulie 2010 la valoarea de 34,57 miliarde euro, in scadere fata de 35 miliarde euro cat erau la 30 iunie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri