Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei va participa maine la sedinta de politica monetara in urma careia s-ar putea lua decizii privind modificarea sau mentinerea nivelului dobanzii cheie sau al nivelului rezervelor minime obligatorii pe care bancile comerciale sunt obligate sa le pastreze la banca centrala.
La ultima sedinta de politica monetara, banca centrala a decis mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul de 6,25% deoarece se astepta la presiuni inflationiste puternice generate de majorarea cotei TVA cu 5 puncte procentuale, la 24%.

De asemenea, tot atunci, Banca Nationala a Romaniei a mentinut ratele rezervelor minime obligatorii la 25% pentru pasivele in valuta si la 15% pentru cele in lei, in piata existand suficienta lichiditate.


1. Ce decizie credeti ca va lua BNR privind nivelul dobanzii de politica monetara?

2. Ce ar putea decide banca centrala privind nivelul ratei rezervelor minime in valuta?

3. Cum considerati ca trebuie sa fie politica monetara a bancii centrale in aceasta perioada?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri