Fondurile vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de investitii pe termen mediu si acordarea de credite pe termen scurt - inclusiv credite pentru capital de lucru reutilizabil si facilitati de tip descoperit de cont.

"Aceasta tranzactie va oferi o finantare suplimentara firmelor mici si mijlocii din Romania, sustinand dezvoltarea lor intr-un moment in care accesul la finantare ramane limitat. Linia de credit acordata de BERD va creste competitia in sectorul bancar si va incuraja activitatea de creditare", a afirmat Jean-Marc Peterschmitt, directorul BERD pentru Institutii Financiare.

Linia de credit va fi completata cu grant-uri UE, incluzand fonduri destinate asistentei tehnice pentru implementarea facilitatii si atragerea unui numar cat mai mare de IMM-uri.

Citeste si:

Aceasta este prima tranzactie dintre BERD si Millennium Bank Romania.

Millennium Bank Romania, parte din grupul portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, iar in prezent detine o retea teritoriala formata din 74 de unitati.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,7 miliarde euro in peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investitii suplimentare in valoare de 8,3 miliarde euro.