Millennium Bank ia de la BERD 20 mil. euro pentru finantarea IMM-urilor

Millennium Bank Romania a luat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) o linie de credit in valoare de 20 de milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Fondurile vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de investitii pe termen mediu si acordarea de credite pe termen scurt - inclusiv credite pentru capital de lucru reutilizabil si facilitati de tip descoperit de cont.

"Aceasta tranzactie va oferi o finantare suplimentara firmelor mici si mijlocii din Romania, sustinand dezvoltarea lor intr-un moment in care accesul la finantare ramane limitat. Linia de credit acordata de BERD va creste competitia in sectorul bancar si va incuraja activitatea de creditare", a afirmat Jean-Marc Peterschmitt, directorul BERD pentru Institutii Financiare.

Linia de credit va fi completata cu grant-uri UE, incluzand fonduri destinate asistentei tehnice pentru implementarea facilitatii si atragerea unui numar cat mai mare de IMM-uri.

Aceasta este prima tranzactie dintre BERD si Millennium Bank Romania.

Millennium Bank Romania, parte din grupul portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, iar in prezent detine o retea teritoriala formata din 74 de unitati.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,7 miliarde euro in peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investitii suplimentare in valoare de 8,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri