Valoarea indicativa a emisiunii a fost de 300 de milioane lei, relateaza Mediafax.

Potrivit unor dealeri, bancile participante au cerut un randament de peste 7%, subscriind titluri de 557 milioane lei.

In ultima perioada Ministerul Finantelor a vandut constant pe piata interna titluri de stat sub valoarea programata, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul sub 7%. Ofertele care au depasit acest nivel au fost respinse.

Cea mai recenta licitatie pentru titluri la trei ani cand ministerul a aceptat randamentele cerute de banci a fost organizata la 1 aprilie, cand Finantele au vandut obligatiuni in valoare de 498,72 milioane de lei, sub valoarea programata, de 900 de milioane lei, la un randament mediu de 6,8 % pe an, in crestere cu 0,17 puncte procentuale fata de operatiunea anterioara pentru aceasta maturitate.

Citeste si:

Potrivit calendarului, Trezoreria vrea sa imprumute in luna august 4,6 miliarde de lei (1,1 miliarde euro) de la banci prin emisiuni de titluri de stat, valoare similara cu cea programata pentru luna iulie.

Urmatoarea licitatie este stabilita pentru luni, cand Finantele scot la vanzare certificate cu scadenta la sase luni, in valoare de 800 milioane lei.
In iulie, MFP a imprumutat doar 1,38 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat, cu mult sub programul initial, de 4,65 miliarde de lei, in conditiile in care Trezoreria a incercat sa mentina randamentul mediu la sub 7% pe an.

Totusi, pentru acoperirea deficitului de lichiditati, ministerul a vandut la sfarsitul lunii iulie certificate de trezorerie in euro cu scadenta la un an, de 1,213 miliarde de euro, de trei ori mai mult comparativ cu valoarea programata, de 400 de milioane de euro, la o dobanda de 4,9% pe an.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat prin vanzarea de titluri de stat 22,61 miliarde de lei de la bancile comerciale.