Primele brute subscrise de grupul german Allianz in Romania in primul semestru pe segmentul asigurarilor generale (de proprietate si accident) au scazut cu 20%, la 119 milioane euro, in timp ce primele statutare subscrise pe asigurari de viata si de sanatate au stagnat la 12 milioane euro, potrivit Mediafax.
Profitul operational obtinut de companie pe cele doua segmente de raportare a stagnat, la un milion de euro fiecare, potrivit raportului interimar prezentat vineri de Allianz.

In primul semestru al anului trecut, Allianz a subscris in Romania prime brute de 149 milioane euro pe polite de proprietate si accident, respectiv 12 milioane euro pe asigurari de viata si sanatate.

Primele nete subscrise pe asigurari de proprietate si accident au urcat usor in prima jumatatea a acestui an, de la 72 milioane euro la 78 milioane euro, scazand insa pe viata/accident de la 7 milioane euro la 5 milioane euro.

La nivelul celui de-al doilea trimestru, primele brute pe asigurari generale au scazut cu 22% fata de nivelul din aceasi perioada a anului trecut, de la 73 milioane euro la 57 milioane euro, iar primele nete pe acest segment au urcat la 40 milioane euro, de la 37 milioane euro.

Allianz, prezent in Romania prin compania Allianz-Tiriac, a terminat trimestrul doi pe break-even operational pe segmentul asigurarilor generale, fata de un profit operational de un milion de euro in acelasi interval din 2009.

Primele statutare subscrise pe asigurari de viata si de sanatate au stagnat in perioada aprilie-iunie la 6 milioane euro, iar profitul operational pe acest segment a fost de un milion de euro, similar cu cel inregistrat cu un an in urma.

Subscrierile Allianz-Tiriac Asigurari au atins 68 milioane de euro in primul trimestru, in scadere cu 12,8% fata de intervalul similar al anului precedent, pe fondul reducerii veniturilor din asigurari generale, in urma contractiei afacerilor generate de companiile de leasing auto partenere, a anuntat compania romaneasca in luna mai.

Cu un capital social de 66,64 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de Ion Tiriac.

Vezi si Pierderile nete ale asiguratorilor au scazut cu 82,3% anul trecut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri