Cota de piata aferenta segmentului finantarii cu fonduri europene se va dubla in urmatorii ani, potrivit tintelor pe care le au reprezentantii UniCredit Tiriac Bank.

Banca are in prezent o cota de piata de aproximativ 5% si a finantat in ultimul an aproximativ 100 de proiecte europene, cu o valoare de peste 200 de milioane de lei.

"Noi consideram ca fondurile europene reprezinta o sursa foarte importanta de finantare pentru economia romaneasca, mai ales in conditiile in care sursele de finantare se gasesc tot mai greu. Gradul de absorbtie a fondurilor europene reprezinta un subiect de maxima importanta in economie. Ca si tinte pe care le avem putem spune ca vrem sa ne extindem pe segmentul finantarii proiectelor europene si sa ne dublam cota de piata", a declarat Ciprian Paltineanu, director de Finance & Advisory in cadrul diviziei Corporate a UniCredit Tiriac Bank Romania.

UniCredit mai are in analiza si alte proiecte, in valoare totala de peste 645 milioane de lei. Cele mai multe solicitari primite de banca vizeaza finantarea proiectelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si Programului Operational Regional (POR).