11 August 2010

Bancile ar trebui sa se implice in managementul fondurilor europene



UniCredit Tiriac Bank sustine ca bancile ar trebui sa se implice in managementul fondurilor europene, prin preluarea partiala a atributiilor organismelor intermediare, model ce ar permite cresterea gradului de absorbtie a acestor fonduri.

Modele similare in care bancile se implica in managementul fondurilor europene sunt aplicate in alte state membre ale Uniunii Europene, spre exemplu in Italia, Grecia sau Portugalia.

"Principalul avantaj al acestui model ar fi ca proiectele care ar urma sa fie aprobate vor fi bancabile", sustine Marius Radu, specialist pe fonduri europene in cadrul UniCredit Tiriac Bank, adaugand ca principala problema in procesul de absorbtie a fondurilor europene a ramas bancabilitatea.

Reprezentantul UniCredit este de parere ca beneficiarii de fonduri europene ar trebui sa discute cu banca despre posibilitatile de finantare inaintea aprobarii proiectului si, de asemenea, sustine ca inntroducerea scrisorii de confort in faza de evaluare si selectare a proiectelor ar fi benefica.

UniCredit Tiriac Bank Romania tinteste dublarea cotei de piata pe segmentul de business ce vizeaza fintarea proiectelor realizate din fonduri europene.



Citeste si