Generali Romania, companie membra a grupului cu acelasi nume a platit, pana la aceasta data, despagubiri de aproximativ 600.000 de lei pentru daune materiale raportate in urma inundatiilor inregistrate in perioada iunie-iulie, potrivit unui anunt al asiguratorului.
"Procesul de lichidare a dosarelor de dauna este in curs de desfasurare, urmand ca in urmatoarele saptamani toate solicitarile sa fie solutionate. Pentru plata despagubirilor, compania a constituit o rezerva de 1,7 milioane de lei", se precizeaza intr-un comunicatul societatii de asigurari.

Potrivit datelor asiguratorului, un numar de 111 dosare de dauna au fost desschise la Generali, cele mai multe provenind din judetele Bacau - 57, Alba - 16 si Timis - 12.

"Majoritatea solicitarilor, respectiv 105 dosare, au fost incadrate pe segmentul de incendiu si calamitati naturale (locuinte), in timp ce sase solicitari au facut referire la segmentul CASCO", se precizeaza in acelasi comunicat.

Conform evaluarilor interne ale companiei, nivelul despagubirilor provocate de valul recent de inundatii este unul semnificativ comparativ cu anii anteriori.

“Vrem sa atragem atentia inca o data asupra necesitatii de a privi in perspectiva si cu responsabilitate protectia pentru locuinte. Tocmai de aceea, noi vom continua campania de informare a oamenilor asupra beneficiilor asigurarilor obligatorii, care le garanteaza o protectie financiara de baza in schimbul unui pret foarte mic”, a spus Adrian Marin (foto), director exectutiv al departamentului de asigurari generale din cadrul Generali Asigurari.

In Saucesti, Generali a achitat pana acum 38 de dosare, cu o valoare totala a despagubirilor platite de 325.000 de lei, urmand ca restul sa fie solutionate in cel mai scurt timp.

Generali Asigurari a subscris in primele sase luni un nivel al primelor care a scazut cu 4,4% fata de primul semestru al anului trecut, pana la 234,4 milioane de lei, insa profitul net a avansat cu 94%, la 18,9 milioane de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri