Pe masura ce asiguratorii s-au obisnuit cu expunerile si cu noii jucatori intrati, piata asigurarilor financiare si de credit comercial s-a stabilizat in primele sase luni din 2010 in zona Europei, Orientului Mijlociu si Africii (EMEA), se arata intr-un raport recent al Marsh, broker de asigurari de talie mondiala.
Raportul Marsh (Nets Rewards, EMEA Insurance Market January-June 2010) evidentiaza ca piata asigurarilor financiare si de credit comercial din EMEA a inceput sa se stabilizeze in primele 6 luni ale anului, pe masura ce asiguratorii s-au obisnuit cu expunerea lor si cu noii intrati pe piata de profil, care au accentuat de altfel competitia existenta.

Astfel, se arata in raport, asigurarile de credit au inregistrat reduceri de la 10-20% in Irlanda si Polonia, la 0-10% in Turcia si Italia, in timp ce alte 14 tari, inclusiv Marea Britanie, nu au raportat modificari in ultimele sase luni.

In acelasi timp, 20 de tari din EMEA nu au semnalat schimbari sau au raportat reduceri cuprinse intre 0-10% in stabilirea preturilor pentru asigurarea institutiilor financiare in tari precum Marea Britanie, Germania, India, Israel, Turcia si Croatia.

“In timp ce unele tari din EMEA inca raporteaza un trend ascendent in stabilirea cotelor pentru asigurarile financiare si de credit comercial in ultimele sase luni, exista semnale vizibile conform carora competitia crescanda a impulsionat anumiti asiguratori sa lase deoparte prudenta manifestata anterior”, a comentat Jeremy Cooke, directorul general al market relationship management la Marsh.

El a specificat totusi ca solutii pentru acoperirea adecvata si a unor cote rezonabile pentru marile institutii financiare si pentru banci reprezinta inca o provocare. “Totusi, Marsh considera ca imbunatatirea conditiilor va continua si in a doua jumatate a anului, mai ales pentru firmele cu profiluri de risc favorabile si care sunt localizate in teritorii cu perspective economice stabile”, a mai spus Cooke.

De asemenea, ca urmare a noilor intrari de pe piata si a cresterii competitiei, asiguratii din EMEA beneficiaza de reduceri de costuri pentru asigurarea afacerile lor.

Raportul Marsh, evidentiaza faptul ca multe organizatii din EMEA au reusit sa asigure reducerea cotelor de prima in cazul asigurarilor de proprietati si accidente in prima jumatate a anului 2010.

Aceasta survine in ciuda luptei asiguratorilor in vederea cresterii cotelor, mai ales in cazul reinnoirilor.

In ceea ce priveste cotele de prima pentru alte linii de asigurari din regiune, in prima jumatate a anului 2010, comparativ cu Iulie-Decembrie 2009, raportul companiei a concluzionat in cazul raspunderilor profesionale o reducere a cotelor cu pana la 20-30%, comparativ cu o scadere de doar 10-20%.

Totdata in cazul asigurarilor de raspunderea a directorilor si administratorilor reducerea cotelor a fost de pana la 10-20%, comparativ cu o scadere de 10%.

Pe segmentul auto reducerea cotelor a fost de circa 20-30%, comparativ cu o scadere de 40-50%.

“In absenta unor daune majore, Marsh previzioneaza ca cele mai competitive linii de asigurari din EMEA vor ramane neschimbate in ultima parte a anului 2010, data fiind capacitatea excedenta existenta in majoritatea pietelor si a competitiei in crestere a asiguratorilor pentru afaceri si cote de piata”, conchide reprezentantul Marsh

Raportul Marsh, Piata Asigurarilor din EMEA Ianuarie-Iunie 2010, analizeaza 10 linii de asigurari comerciale majore in cadrul a 24 de tari din EMEA.

Marsh este o parte a Marsh & McLennan Companies(MMC), o firma de talie mondiala de servicii profesionale cu peste 50.000 de angajati in toata lumea si un venit anual de 10 miliarde de dolari . Compania are peste 24.000 de angajati si furnizeaza consultanta clientilor din peste 100 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri