200 de persoane s-au adunat in fata sucursalei Credit Europe Bank din Brasov

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, joi dimineata, in fata sucursalei bancii Credit Europe Bank din Brasov, la care mai multi clienti ai bancii au reclamat ca le-au disparut banii din conturile deschise, transmite corespondentul Mediafax.

Cateva sute de persoane au venit la sucursala bancii, de pe strada Mihail Kogalniceanu din Brasov, pentru a-si verifica conturile sau pentru a-si retrage banii din conturi, potrivit Mediafax. Vicepresedintele Credit Europe Bank, Omer Tetik, aflat la sucursala bancii, a declarat ca mai multi clienti ai sucursalei din Brasov au venit sa isi verifice conturile, plecand fara sa isi ridice banii din cont.

Acesta a precizat, totusi, ca pana joi dimineata au fost depuse trei cereri de inchideri de cont. Omer Tetik a spus ca banca regreta cele intamplate, mentionand ca institutia a inceput deja sa despagubeasca clientii care au ramas fara bani in conturi.

"Ne pare rau pentru necaz. Deja am inceput sa facem platile, sa despagubim clientii, vom continua si maine. (...) Asta se poate intampla peste tot, nici noua nu ne convine", a spus Tetik.

Credit Europe Bank a inceput, la 30 iulie, o ancheta interna pentru investigarea sesizarilor primite din partea unor clienti, care au reclamat ca le-au disparut banii din conturile deschise la sucursala Brasov a institutiei de credit, iar pe 5 august a sesizat Parchetul.

Pana in prezent, unsprezece clienti ai bancii au sesizat Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov ca le-au disparut banii din conturi, cele mai mari sume retrase din conturile unor persoane fiind de 204.000 de lei si 73.000 de euro.

In urma sesizarilor primite, CJPC Brasov a aplicat bancii o sanctiune de 50.000 si a dispus ca in timp de 15 zile sa restituie clientilor banii. De asemenea, banca va mai fi amendata cu cate 50.000 pentru fiecare sesizare facuta de catre clienti in legatura cu disparitia banilor din conturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri