ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil, a obtinut in primele sase luni un profit brut de 28,5 milioane de lei, in scadere cu 48% fata de castigul de 54,9 milioane de lei din aceeasi perioada a anului trecut, insa afacerile au urcat cu 5,5%, pana la 275,62 milioane de lei, potrivit unui anunt al asiguratorului.
„Rezultatul inregistrat corespunde celui bugetat si a fost influentat de proiectele complexe desfasurate in acest interval in vederea cresterii beneficiilor oferite clientilor. Acestea au insemnat reducerea anumitor categorii de taxe la produsele unit‐linked, dar si investitii in lansarea de noi produse si servicii pentru clienti si consultantii de asigurare”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general al ING Asigurari de Viata si presedintele consiliului de administratie al ING fond de Pensii.

Astfel, volumul primelor brute totale subscrise de ING in prima jumatate a anului a fost de 275,62 milioane de lei, in crestere cu 5,5% fata de perioada similara din 2009. Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 1,927 miliarde de lei la sfarsitul lunii iunie 2010, in crestere cu peste 18% fata de primele sase luni ale anului trecut.

Totodata, se mentioneaza in comunicatul asiguratorului, numarul total de contracte rascumparate si reziliate in perioada aprilie‐iunie s‐a injumatatit comparativ cu intervalul similar din 2009.

In portofoliul de contracte subscrise al companiei in trimestrul II (T2) din 2010, categoria planurilor financiare cu componenta de investitie (reprezentate de doua dintre produsele ING de tip unit‐linked) detine o pondere de 30% (fata de 23% in trimestrul I din 2010), fiind urmata de asigurarile pentru copii (cu pondere de 26%, comparativ cu 28% in T1 2010) si planurile cu componenta de economisire (cu o cota de 18% fata de 21% in primele trei luni ale anului).

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 2,15 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,70 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Pe segmentul de pensii private facultative (pilonul III), cele doua fonduri (ING ‐ ING Clasic si ING Optim) din administrarea ING Asigurari de Viata au ajuns la o valoare a activelor nete de 115,5 milioane de lei la 30 iunie 2010, nivel dublu comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Astfel, la finele lui iunie 2010, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota de piata cumulata, in functie de active, de aproape 44% .

La acelasi data, cele doua fonduri din administrarea ING cumulau un numar de 77.318(1) de participanti, in crestere cu circa 16% fata de S1 2009, conform datelor arbitrului pietei de pensii private. In acelasi timp, in vanzarile noi din intervalul ianuarie‐iunie 2010 se remarca o crestere a ponderii contributiilor individuale.

Randamentul anualizat de la lansare pana la 30 iunie 2010 a fost de 10,54% pentru ING Clasic si 12,73% pentru ING Optim, in timp ce randamentul mediu anualizat al tuturor fondurilor de pensii facultative din piata in acelasi interval a fost de 8,9% (3).

Pe segmentul de pensii private obligatorii (pilonul II), ING Pensii SAFPAP marcheaza scaderea continua a numarului de conturi goale.
Astfel, la sfarșitul lunii iunie 2010, Fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 1,32 miliarde de lei, un nivel dublu fata de sfarsitul lui iunie 2009 cand valoarea acestora era de 615 milioane de lei.

Cota de piata a ING Pensii era de 39,17% din piata pensiilor private obligatorii dupa primul semestru al anului in curs.

La aceeasi data, ING avea 1.642.610 de participanti in Pilonul II, dintre care 95,25% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem. In ultimul an, procentul de conturi goale inregistrat de ING a scazut continuu, de la 7% in iunie 2009 la 4,74% in prezent.

Performanta anualizata a investitiilor fondului de pensii obligatorii al ING de la lansare pana la 30 iunie 2010 a fost de 18,79%, fata de 16,6% cat a fost randamentul mediu ponderat al tuturor fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada.

„In contextul unui sistem public de pensii care ofera participanților un nivel scazut de predictibilitate, sistemul de pensii administrate privat reprezinta o alternativa concreta si transparenta pentru constituirea unui venit suplimentar la varsta pensionarii. E imbucurator faptul ca Guvernul a confirmat importanța asigurarii stabilitații sistemului de pensii private si a stabilit un procent de 3% al contribuției pentru anul viitor”, a conchis Marius Popescu (foto stanga), director general al ING Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri